Aktuality


Akademie věd ČR: Hledá naději pro lidstvo. Genetik Jaroslav Doležel získal Českou hlavu

26. listopad 2018

Říká se mu „česká nobelovka“. Nejvýznačnější české vědecké ocenění, Národní cenu vlády Česká hlava, převzal v neděli 25. listopadu rostlinný genetik z Ústavu experimentální botaniky AV ČR Jaroslav Doležel. Byl členem mezinárodního týmu, který po 13 letech bádání rozluštil „nerozluštitelný“ genom pšenice. Článek ZDE.


Česká televize Události: Národní ocenění Česká hlava

25. listopad 2018

Reportáž o ocenění prof. Jaroslava Doležela vysílala i hlavní zpravodajská relace ČT. Reportáž ZDE.

Česká televize: Česká hlava – Jaroslav Doležel

25. listopad 2018

Podívejte se na reportáž o laureátovi letošní ceny Česká hlava Prof. Jaroslavu Doleželovi v pořadu Věda 24 ZDE.

Slavnostní galavečer u příležitosti předání cen Česká hlava

25. listopad 2018

Česká televize vysílala 25. listopadu 2018 přímý přenos ze slavnostního předávání cen Česká hlava. Hlavní Národní cenu vlády si odnesl rostlinný genetik prof. Jaroslav Doležel.

Olomoucké pracoviště Ústavu experimentální botaniky AV ČR je součástí nové platformy pro spolupráci vědců a šlechtitelů

21. listopad 2018

Nově vzniklé Biotechnologické národní centrum kompetence pro genotypování rostlin je jediným národním centrem kompetence (NCK) v biologických vědách. Jeho cílem je propojit základní a aplikovaný výzkum v oblasti rostlinných biotechnologií se šlechtitelskými firmami, a tím podpořit konkurenceschopnost českého zemědělství s přesahem do odvětví potravinářského a pivovarnicko-sladařského.

Mrkvové hody: workshop i večeře beze zbytků

07. listopad 2018

„Budeš tu sedět, dokud to nesníš!“ ... Ne, tak takhle zero waste večeře opravdu nevypadá, jak se o tom mohli přesvědčit účastníci workshopu, který ve středu 7. listopadu 2018 uspořádal Sociologický ústav ve spolupráci s neziskovou organizací Zachraň jídlo.

 

 

S obrovským zájmem veřejnosti se setkal seminář o plýtvání potravinami

30. říjen 2018

Ve středu 10. října 2018 od 18:30 proběhl v Akademickém konferenčním centru v Praze seminář o plýtvání potravinami   spojený s promítáním norského dokumentu Spotřebujte do, který společně organizovaly Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. a nezisková organizace Zachraň jídlo. Seminář byl podpořen Strategií Akademie věd AV21 v rámci výzkumného programu „Potraviny pro budoucnost“, ve kterém Sociologický ústav řeší téma „Plýtvání potravinami jako sociální problém“.

 

1 22 44 61 62 63 64 65 66 67 86